Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο... Κυνήγι Γνώσης! (20-10-2017)



Την Παρασκευή το πρωί, 20 Οκτωβρίου 2017, το κέντρο της πόλης γέμισε με χαρούμενες φωνές και... τρεχάλες!
Με αφορμή την 21η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της Απελευθέρωσης της Πρέβεζας, οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία Ν. Πρέβεζας οργάνωσαν ένα κυνήγι θησαυρού στους δρόμους της πόλης, στο οποίο έλαβαν μέρος Δημοτικά και Γυμνάσια της Πρέβεζας και, φυσικά, και το Μουσικό Σχολείο.



Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά μέσα από ένα κυνήγι γνώσης ουσιαστικά, να αναζητήσουν πληροφορίες, να μάθουν για την ιστορία της πόλης τους, να περιηγηθούν σε ιστορικούς δρόμους και κτήρια, που -ενδεχομένως- να προσπερνούν καθημερινά, αλλά να μη γνωρίζουν το παρελθόν τους... και όλα αυτά με έναν ιδιαίτερα διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο, μέσα από το παιχνίδι.

Αφετηρία: Τα Δικαστήρια



1ος σταθμός: Το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην Πλατεία Ανδρούτσου



2ος σταθμός: Πύλη του Κάστρου του Αγ. Ανδρέα 


 3ος σταθμός: Βιβλιοθήκη


 4ος σταθμός: Αυστριακό Προξενείο


Τερματισμός: Δημαρχείο, Μνημείο Απελευθέρωσης και Χαλασμός Πρέβεζας



Το κυνήγι θησαυρού κατέληξε στην αίθουσα "Γιάννης Μόραλης" (Σχολαρχείο των αρχών του 20ού αι., όπως μάθαμε), όπου οι μικροί εξερευνητές υποδυόμενοι άλλος τον Τούρκο Διοικητή, άλλος το Δήμαρχο, άλλοι τους προξένους, υπέγραψαν τους όρους παράδοσης, τιμώντας έτσι την πόλη τους με έναν ουσιαστικό τρόπο εορτασμού.










Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Ντάκουλα, την κ. Μαυρίδου (υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας και  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας αντίστοιχα) και τον κ. Σκλαβενίτη και την κ. Συνεσίου (υπεύθυνοι στα ΓΑΚ Ν. Πρέβεζας) για αυτήν τους την πρωτοβουλία και την άρτια υλοποίησή της.
 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου