"Υπάρχουμε Μαζί": Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα τους πρόσφυγες

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, προκηρύσσουν τον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους πρόσφυγες για τη σχολική χρονιά 2017-2018 με τίτλο «Υπάρχουμε Μαζί»

Μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα καλούνται, ατομικά ή σε ομάδες, να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους το Διαγωνισμό, έναν θεσμό που ξεκίνησε το 1994, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη, τις σκέψεις και τις ιδέες τους δημιουργικά.
Κάθε μέρα χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου, διώξεων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γίνονται πρόσφυγες, αναζητώντας ασφάλεια και προστασία σε άλλο τόπο. Στην χώρα μας ζουν πρόσφυγες, που προσπαθούν να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία και να κάνουν μια νέα αρχή με τις οικογένειές τους. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα είμαστε όλοι μαζί. Μαζί στο σχολείο, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο, μαζί στις νέες εμπειρίες που θα φέρει η νέα ζωή. Τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς το ότι υπάρχουμε μαζί, το ότι μοιραζόμαστε ελπίδες, απογοητεύσεις και όνειρα για το μέλλον;

Κατηγορίες Συμμετοχής:

Α’ Λυκείου:    Δημιουργική Γραφή (ατομική συμμετοχή)  
                      Προωθητικό βίντεο (ομαδική συμμετοχή) 
Γ’ Γυμνασίου: Φωτογραφία (ατομική συμμετοχή)  
                      Δημιουργία αφίσας (ομαδική συμμετοχή)

Όροι και Οδηγίες
Πηγές για έμπνευση
Δείτε εδώ τις οδηγίες συμμετοχής και τις κατηγορίες του Διαγωνισμού:
http://www.unhcr.gr/ekpaideysi/mathitikoi-diagonismoi/mathitikos-diagonismos-2017.html
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών: 31 Ιανουαρίου 2018

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου