Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

8 η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα «Με γεύσεις και χρώματα»

8η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα 

«Με γεύσεις και χρώματα»


Ξάνθη   2018 – 2019
Τέχνη με  γεύσεις, χρώματα και αρώματα


Το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνουν την 8η  BIENNALE παιδικής τέχνης. Το θέμα που επιλέξαμε στην 8η Biennale 2018-2019  είναι: 
Τέχνη με γεύσεις, χρώματα και αρώματα
Αφορά τη διατροφή μας, ως τέχνη και πολιτισμό το στόλισμα των πιάτων, η ιεροτελεστία και η σημασία  των γευμάτων, ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα φρούτα και τα λαχανικά της κάθε χώρας. Η τέχνη της  διατροφής μας αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας. Από την καλλιέργεια των πρώτων υλών, που διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Ο τρόπος καλλιέργειας, η βιοποικιλότητα, οι καρποί και τα φυτά που τρέφονται οι άνθρωποι στον πλανήτη αποτελούν μια μοναδική  παράσταση εικόνων που διαφέρουν ανάλογα με τα γεωγραφικά μήκη  και πλάτη που ζει κάθε λαός. Από την καλλιέργεια, στο περιβόλι, τον κήπο, το χωράφι, το ψάρεμα, το κυνήγι, τη  συγκομιδή.

Θα παρακαλέσουμε, όσοι θα λάβουν μέρος σε αυτή την ξεχωριστή 8η BIENNALE 2018-2019 να μας στείλουν, αν είναι δυνατό, και CD με συνταγές της πατρίδας τους   για να κάνουμε ένα CD το οποίο θα συνοδεύει τον κατάλογο της  8η  BIENNALE.

Βραβεία:
Η διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης θα βραβεύσει με διπλώματα, τα έργα που θα διακριθούν. Η αξιολόγηση θα γίνει από ειδική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από καλλιτέχνες και παιδοψυχολόγους.  

Όροι συμμετοχής:
Όλα τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών μπορούν να συμμετέχουν στέλνοντας ένα μικρό κομμάτι από την ψυχή και τη σκέψη τους. Δεν επιτρέπονται οι αντιγραφές έργων και οι παρεμβάσεις τρίτων στα έργα των παιδιών.

Διαστάσεις και τεχνικές:
Τα έργα που θα σταλούν πρέπει να  ζωγραφιστούν επάνω σε καμβά ή χαρτί με διαστάσεις  50Χ50 ή  60Χ40 cm
Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: νερομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, μελάνες, παστέλ ξερό, λαδοπαστέλ, μολύβια, ακρυλικά, κολάζ, μικτές τεχνικές.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των έργων: 30 Mαΐου 2018







  

        

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου