Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο φεστιβάλ "Ξάνθη, Πόλις Ονείρων 2018"

Την Ξάνθη επισκέφθηκε και φέτος ομάδα μαθητών και καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας με αφορμή το φεστιβάλ "Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2018" που διεξήχθη το τριήμερο 26 με 28 Απριλίου.

Την Πέμπτη, 26 Απριλίου, ημέρα έναρξης της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο των Ξυδάκη - Παπάζογλου - Ρασούλη από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.



 Την Παρασκευή, 27 Απριλίου, το πρωί, οι μαθητές παρακολούθησαν τις υπαίθριες παραστάσεις των Μουσικών Σχολείων στα διάφορα σημεία της πόλης.


Το μεσημέρι, οι ομάδες της ορχήστρας και της χορωδίας παρεβρέθηκαν στα βιωματικά εργαστήρια του Νίκου Κυπουργού και της Εριφύλλης Δαμιανού αντίστοιχα.







Επίσης, 6 παιδιά του Σχολείου μας συμμετείχαν στο εργαστήριο Αυτοσχέδιων Κρουστών του Νίκου Τουλιάτου.





 Το απόγευμα της ίδιας μέρας δόθηκε στην κεντρική πλατεία η υπαίθρια παράσταση των συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.
Το Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιάννη Παππά,και την κ. Δήμητρα Μιμίκου, καθώς και το Σύνολο Έντεχνης Λαϊκής Μουσικής με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Πέτρο Τσολάκη και την κ. Βαϊα Σπαθάρα πρόσφεραν ευχάριστες μουσικές στιγμές στους θεατές και περαστικούς.

























Τελευταίο εμφανίστηκε το σύνολο Jazz (παρ'όλη την απουσία ενός μέλους του την τελευταία στιγμή) στο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, κλέβοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.


Το Σάββατο, 28 Απριλίου, μετά τα πρωϊνά εργαστήρια, όλοι οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων έδωσαν το απόγευμα το παρόν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και παρουσιάστηκαν κατά σειρά τα Ελληνόφωνα τραγούδια Κ. Ιταλίας & Body Music του Simone Mongelli



στη συνέχεια η κεντρική συναυλία της ορχήστρας και χορωδίας










και τέλος τα αυτοσχέδια κρουστά







Για τρεις ημέρες η Ξάνθη ήταν η μουσική πρωτεύουσα της Ελλάδας. 
Την ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Εις το επανιδείν!










Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου