Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

«Ημέρες Μουσικής 2018»


«Ημέρες Μουσικής 2018»Παρουσίαση των Συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας στο Πνευματικό Κέντρο.




Με ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ το Μουσικό Σχολείο παρουσίασε, όπως κάθε χρόνο, τα μουσικά σύνολα που προετοιμάζονται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα μικρά θαύματα που αντέχουν και συμβαίνουν στο Δημόσιο σχολείο...



Τη συναυλία της 16ης Μαΐου άνοιξε το Μουσικό Σύνολο Έντεχνης Λαϊκής Μουσικής, με υπεύθυνο διδασκαλίας και ενορχήστρωσης τον κ. Π. Τσολάκη, ενώ στο τσέλο συμμετείχε η κ. Β. Σπαθάρα. Το σύνολο παρουσίασε ένα αφιέρωμα στο Σταύρο Ξαρχάκο με αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη και δύο κινηματογραφικά θέματα. 




Στη συνέχεια, ακολούθησε το Σύνολο Παραδοσιακής Χορωδίας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κ. Πετρινιώτη, πλαισιωμένο από μέρος του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του κ. Β. Τριάντη, παρουσιάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από διαφορά μέρη της Ελλάδας: Θράκη, Ικαρία, Χαλκιδική και Καππαδοκία, με ένα μάλιστα εκτελεσμένο σε καππαδοκική διάλεκτο. 

Ακολούθησε το Σύνολο της Παραδοσιακής Ορχήστρας, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Β. Τριάντη, παρουσιάζοντας μια δεμένη επιλογή οργανικών σκοπών και τραγουδιών του ελληνικού δημοτικού ρεπερτορίου. 



Η βραδιά έκλεισε ατμοσφαιρικά με δυο κομμάτια από την τάξη του παραδοσιακού κλαρίνου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Α. Βαγγελάκη.




     Στις 17 Μαΐου ακολούθησε η παρουσίαση μαθητικών μουσικών συμπράξεων με μια ποικιλία μουσικών συνθέσεων και σχημάτων υπό τη διεύθυνση των καθηγητριών και καθηγητών πιάνου, βιολιού, ακορντεόν και φλάουτου: Δ. Μπούρδου, Ν. Δελβινιώτη, Ρ. Νιφοράτου, Θ. Βαγγέλη, Κ. Κερασοβίτη, Δ. Μιμίκου, Σ. Κατσούρα και Α. Θύμη. Συμμετείχαν παιδιά από όλες τις τάξεις του σχολείου, ακόμα και οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, οι οποίοι μας παρουσίασαν κομμάτια που προετοιμάζουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά και εκτενέστερες συνθέσεις που προετοίμασαν για τη συναυλία.














 Στις 18 Μαΐου το πρόγραμμα άνοιξε η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής, με υπεύθυνη την καθηγήτρια κ. Ν. Δελβινιώτη, με ένα «Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση», 

ενώ ακολούθησε η Κιθαριστική Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του κ. Χάρη Οικονόμου, με ένα «Αφιέρωμα στις μουσικές του Κόσμου», κατά το οποίο απολαύσαμε μελωδίες από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική. 





Το φεστιβάλ έκλεισε η Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Γ. Παππά και την κ. Δ. Μιμίκου, η οποία παρουσίασε ένα «Αφιέρωμα στις Εθνικές Μουσικές Σχολές», με έργα των Grieg, Dvorak, Bartok, Σκαλκώτα και Granados.Στην ορχήστρα συμμετείχε και ο καθηγητής μουσικής κ. Σπ. Κρητικός












Οι ερμηνείες των παιδιών που τραγούδησαν, καθώς και των εκτελεστών των οργάνων ήταν συγκινητικές και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου, που γέμισε το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης για τρεις ημέρες και τις ψυχές μας με μαγευτικούς ήχους και συγκινητικές στιγμές!


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου