Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

15ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης Castello di Duino

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, συμμετέχει στη διοργάνωση του 15ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης Castello di Duino, ο οποίος διοργανώνεται στην Τεργέστη, τον μήνα Μάρτιο κάθε έτους από τον φορέα Associazione Poesia e Solidarietà σε συνεργασία με το Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico του Duino, με την στήριξη της UNESCO, του Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre Tasso del Castello di Duino, του Δήμου του Duino, της Muggia, του Δήμου Τεργέστης, της Περιφέρειας Friuli Venezia Giulia, του CEI και άλλων φορέων. Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Νεότητας. Ο Διεθνής αυτός Διαγωνισμός Ποίησης έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικούς θεσμούς του είδους του στην Ιταλία και μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος πάνω από 6.500 άτομα. Την διοργάνωση του διαγωνισμού επιμελείται η καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Τεργέστης Prof.ssa Gabriella Valera Gruber.

Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό ποίησης που απευθύνεται σε νέους έως 30 ετών και σε σχολεία απ’ όλο τον κόσμο.
Στο διαγωνισμό προβλέπεται ειδικό διαγωνιστικό τμήμα για ΣΧΟΛΕΙΑ.

Τα σχολεία συμμετέχουν με συλλογικές εργασίες. Οι καθηγητές μπορούν να στείλουν τις συλλογικές εργασίες (περισσότερες από μία) μιας ομάδας μαθητών ή των μαθητών μίας ολόκληρης τάξης ή και μαθητών από διαφορετικές τάξεις. Οι εργασίες αυτές αξιολογούνται ως συλλογική εργασία και βραβεύονται με κριτήριο τον διαπιστωμένο χαρακτήρα των εργασιών να παροτρύνουν τους μαθητές στην ποιητική γραφή.

Στο σχολείο που παρουσιάζει την καλύτερη εργασία θα απονεμηθεί ένα βραβείο των 500ων ευρώ υπό τον όρο ότι το χρηματικό ποσό θα δοθεί για έναν ανθρωπιστικό σκοπό της επιλογής των καθηγητών και των μαθητών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα αφιερωθεί ολόκληρη ημέρα για την βράβευση των σχολικών ομάδων που θα διακριθούν και θα έρθουν στην Τεργέστη, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς που επιμελήθηκαν τη συμμετοχή στο διαγωνισμό του σχολείου τους να παρουσιάσουν την εργασία του σχολείου και να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους μαθητές να διαβάσουν τα ποιήματα τους. Τιμητικές διακρίσεις προβλέπονται για τα 3 καλύτερα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Σε όλους τους καθηγητές και μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα αποσταλεί μια βεβαίωση συμμετοχής, εφόσον ζητηθεί.

Τα ποιήματα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου