Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

8ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

«Η βιβλιοθήκη της Άλκης Ζέη»

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν για όγδοη συνεχή χρονιά ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού και στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και εν τέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το σημαντικό έργο της Άλκης Ζέη, της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφη­βικής λογοτεχνίας.

Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον 8ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης και για τους όρους συμμετοχής.

Ποιος μπορεί να πάρει μέρος

Όσα τμήματα των τάξεων Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου επιθυμούν, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 4 Νοεμβρίου 2018, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Συμμετοχής, την οποία και θα βρείτε παρακάτω (κάθε τμήμα συμπληρώνει ξεχωριστή φόρμα).


Τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου διαβάζουν τα βιβλία:
  1. Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
  2. Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της
Τα παιδιά της Β’ Γυμνασίου διαβάζουν τα βιβλία:
  1. Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της
  2. Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο
Τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου διαβάζουν τα βιβλία:
  1. Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο
  2. Πόσο θα ζήσεις ακόμα, γιαγιά; 
Τα σχολεία της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο μπορούν να συνδυάσουν την ανάγνωση με το θέατρο. Στη Θεσσαλονίκη, στο Βασιλικό Θέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Πλατεία Λευκού Πύργου) παίζεται από τις 21/10/2018 το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου»
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί έως τις 21/04/2019 για το κοινό και Τρίτη έως Παρασκευή στις 10:30 το πρωί για τα σχολεία.Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο τηλ. 2315 200200, στα ταμεία του ΚΘΒΕ και online.
Ακόμα στα Ιωάννινα, στο Καμπέρειο Θέατρο (Παπαδοπούλου 11) ανεβαίνει η παράσταση «Η μωβ ομπρέλα» που βασίζεται στο ομώνυμο κλασικό βιβλίο της αειθαλούς Άλκης Ζέη σε μια συμπαραγωγή της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, στις 7 το βράδυ. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο παραστάσεις ανοικτές στο κοινό, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018.Η παράσταση θα παίζεται στα σχολεία κατόπιν συνεννόησης με τους συντελεστές στο τηλ. 26510 25670.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον Μαραθώνιο μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Δάφνη Βρέλλη (211 3003500, εσωτ. 268, marathonios@metaixmio.gr).  

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου