ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η Σχολή Μωραΐτη σε συνεργασία με το ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προκηρύσσουν τον
1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορίας
με θέμα: Σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης και του Κόσμου (20ος αιώνας)
Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτότυπη και καινοτόμα διαδικασία με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής σκέψης και κοινωνικής συνείδησης. Οι δεξιότητες που ασκούνται με τη συμμετοχή σε αυτό το διαγωνισμό είναι η κατανόηση ιστορικών όρων, η δυνατότητα ανάλυσης και αξιολόγησης πηγών, η συσχέτιση ιδεών και εννοιών με χάρτες και φωτογραφικό υλικό, και η κατανόηση σημαντικών οπτικών της παγκόσμιας ιστορίας.
Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία των διακρατικών σχέσεων Ευρώπης και Αμερικής (παγκόσμιοι  πόλεμοι, Ρωσική επανάσταση, ψυχρό πόλεμο), τους ηγέτες και τα κοινωνικά κινήματα, τον τρίτο κόσμο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις εξελίξεις των επιστημών και των τεχνών που συντελούνται στον 20ό αιώνα.
Απευθύνεται σε μαθητές/τριες  β’, γ’ Γυμνασίου και α’ Λυκείου που αγαπούν την Ιστορία. Ο διαγωνισμός προβλέπεται χωρίς προτεινόμενη βιβλιογραφία ή συγκεκριμένο έντυπο ή ψηφιακό υλικό για προετοιμασία. Οι απαντήσεις θα προκύπτουν από το ευρύτερο φάσμα γνώσεων των μαθητών/τριών και τις γενικότερες γνώσεις τους.
Οι ερωτήσεις είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, τις δυνατότητες και τις ανάγκες των μαθητών/τριών, ενώ η ομάδα των ερωτήσεων της Β’ γυμνασίου θα είναι διαφορετική από την ομάδα ερωτήσεων της Γ’ γυμνασίου και Α’ Λυκείου.
Λήξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019
Χρόνος διεξαγωγής: Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στις 10:00
Τόπος διεξαγωγής διαγωνισμού: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
Τόπος απονομής βραβείων και επαίνων: Σχολή Μωραΐτη
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:
Για άμεση υποβολή αίτησης συμμετοχής:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106795000 (κ. Κ. Παπασταθοπούλου)

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου