Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στην Καβάλα, «Άδονες και Ψάλλοντες εν τη καρδία».


Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας συμμετείχε για δεύτερη χρονιά φέτος στο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στην Καβάλα, «Άδονες και Ψάλλοντες εν τη καρδία».
Συνολικά 17 Μουσικά Σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, μία νεανική χορωδία από την Αγία Πετρούπολη, πάνω από 1.000 μαθητές και συνοδοί, πολλοί καλλιτέχνες και σημαντικά ονόματα της Βυζαντινής και λόγιας μουσικής για τρεις μέρες χρωμάτισαν μουσικά την πόλη της Καβάλας.




Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε ποικίλες συναυλίες από τα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και τη μεγάλη τελική συναυλία με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων στο επιβλητικό αρχαίο θέατρο Φιλίππων. Επίσης, δόθηκαν διαλέξεις από σημαντικούς μουσικούς και μουσικολόγους, ενώ οι μαθητές παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων μουσικών στο χώρο της παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής (κ. Τσιαμούλης, κ. Νεοχωρίτου, κ. Ζαρκαντζάς, κ. Λώλης, κ. Κατσανεβάκη, κ. Καρβούνης).


Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας έδωσε συναυλία την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ με δύο μουσικά σύνολα, το Σύνολο Έντεχνου Τραγουδιού, υπό τη διεύθυνση του κ. Τσολάκη και το Σύνολο Λαϊκού Τραγουδιού, υπό τη διεύθυνση του κ. Σκλαβενίτη με τη συμμετοχή του κ. Κούτσικου.

















Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου