Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στην έκθεση «Πλαγγόνες …σε κόσμο χάρτινο» "

Από 17 εως 21 Οκτωβρίου 2019, οι τρεις τάξεις του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και περιηγήθηκαν στην έκθεση «Πλαγγόνες …σε κόσμο χάρτινο».Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου της εφορείας αρχαιοτήτων:

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στις πλαγγόνες, τις κούκλες της αρχαιότητας και περιλαμβάνει αντίγραφα ευρημάτων από την όμορη Αμβρακία και πρωτότυπα ευρήματα από τη Νικόπολη, ώστε να αναδεικνύεται η εξέλιξη του παιχνιδιού από την κλασική στη ρωμαϊκή αρχαιότητα.


Έμφαση δίνεται στις πλαγγόνες τόσο ως αντικείμενα-παιχνίδια όσο και ως καλλιτεχνικές δημιουργίες, οι οποίες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να εμπνέουν τους καλλιτέχνες. 


Για το σκοπό αυτό την έκθεση εμπλουτίζουν σύγχρονες πλαγγόνες, έργα των αδερφών Ρούλα και Σοφία Τζήμα, Πλαγγόνες …σε κόσμο χάρτινο, εμπνευσμένα από την κούκλα αυτή της αρχαιότητας. 

Από τον πηλό στο χαρτί, τα μικρά έργα τέχνης δημιουργούνται εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο χαρτί, υπηρετώντας ταυτόχρονα και «μία καλλιτεχνική προοπτική της ανακύκλωσης», όπως δηλώνουν οι ίδιες οι δημιουργοί.Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου