Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά

Το Κέντρο για Χαρισματικά- Ταλαντούχα Παιδιά CTY Greece τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και δημιουργήθηκε μέσα από τη σύμπραξη του Κολλεγίου Ανατόλια με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί έχει τις δυνατότητες του τις οποίες πρέπει να ανακαλύψει και να τις εξελίσσει. Το Κέντρο προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο, που έχουν περιέργεια, αγάπη και δίψα για μάθηση να καλλιεργήσουν με τους πιο συναρπαστικούς τρόπους αυτές τις δυνατότητές μέσω εξωσχολικών προγραμμάτων που προσφέρει. Επίσης, έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του σημαντικό αριθμό υποτροφιών – συγκεκριμένα το 2018 χορηγήθηκαν 206 υποτροφίες σε μαθητές των Θερινών Προγραμμάτων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που αντιστοιχεί στο 52% των συμμετεχόντων. Οι μαθητές αποκτούν πρόσβαση στην ευρεία γκάμα των προγραμμάτων του CTY Greece (προγράμματα Σαββατοκύριακου Online και Θερινά) μέσα από τα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT και/ή STB, που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεστ και υποδείγματα αυτών υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.ctygreece.gr και στην ενότητα Εξετάσεις.

Το CTY Greece πραγματοποίησε τα τελευταία 5 χρόνια εξετάσεις σε περισσότερες από 15 πόλεις στην Ελλάδα και τη Κύπρο, και σε συνεργασία με Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι εξετάσεις για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Κοζάνη, Πάτρα, Καλαμάτα, Κρήτη, Σύρο και Ρόδο καθώς και στη Λευκωσία και Λεμεσό.

Οι εξετάσεις στα Ιωάννινα θα διεξαχθούν στις 24 Νοεμβρίου 2018.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου