Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΙΖ΄ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για μαθητές/τριες Γυμνασίων σχολικού έτους 2018-2019

με θέμα:
«Ο πολιτισμός του μικρασιατικού ελληνισμού»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων της ομογένειας, οι οποίοι, με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την ελληνική απόβαση στη Σμύρνη (1919), καλούνται να αναφερθούν στην πολιτιστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ως παράγοντα διαμόρφωσης της εθνικής τους ταυτότητας κατά τον 19ο αιώνα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δοκιμίων: 14 Φεβρουαρίου 2019.

Βραβεία:
Στους μαθητές/τριες, που θα διακριθούν, θα απονεμηθούν βραβεία σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά τον Μάρτιο του 2019, μήνα θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου (παραμονή του πολιτικού του μνημόσυνου). Τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας των τριών (3) πρώτων βραβευομένων μαθητών/τριών και ενός συνοδού θα καλυφθούν από το Ίδρυμα.

Τα βραβεία για τους/τις νικητές/νικήτριες θα είναι τρία (3) κατά σειρά επιτυχίας και θα απονεμηθούν ως εξής:
Στον/ην πρώτο/η νικητή/τρια 1.500 €, στον/ην δεύτερο/η νικητή/τρια 1000 € και στον/ην τρίτο/η νικητή/τρια 600 €.

Επίσης, θα απονεμηθούν έπαινοι στους μαθητές και στις μαθήτριες που το δοκίμιό τους θα αξιολογηθεί για την 4η έως και την 10η θέση και οι οποίοι, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να παρευρίσκονται στην τελετή βράβευσης.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου